Podotherapie word over het algemeen in de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Hierbij is het eigen risico niet van toepassing en is een verwijzing van uw huisarts niet per sé meer nodig.

Bij sommige zorgverzekeraars is podotherapie bij de totale voetzorg meegenomen. Dit houdt in dat er geen onderscheid is tussen het potje van de podotherapeut en bijvoorbeeld pedicure. Het kan nadelig zijn wanneer u bij verschillende behandelaren in behandeling bent. Het is handig dit bij uw zorgverzekeraar even kort te sluiten om verrassingen te voorkomen.

U hoeft bij ons niet de nota’s op locatie te betalen. De nota’s worden aan huis gestuurd door ons declaratiebedrijf uwnota.nl. De factuur die u thuis ontvangt dient u zelf naar uw zorgverzekeraar te sturen en naar ons over te maken. In sommige gevallen wordt niet alles vergoed door de zorgverzekeraar. Dan dient u het niet-verzekerde deel zelf te betalen.

Diabetische voetzorg

In geval van diabetis mellitus kan het zijn dat u door de huisarts of medisch diabetisch specialist voor een voetenscreening naar de podotherapeut wordt doorgestuurd. Dit is een jaarlijkse screening waarbij de podotherapeut een onderzoek doet om op basis daarvan een zorgprofiel samen te stellen.  De podotherapeut kan afhankelijk van uw risicoprofiel en zorgprofiel vergoedingen bij de verzekeraar opvragen om hierbij een voetzorg traject voor u op te starten. De podotherapeut dient zelf elk kwartaal de declaraties in bij de zorgverzekeraar en betaalt volgens contractafspraken met de pedicures de pedicure behandelingen uit. Hier hoeft u zelf niks voor te doen. Deze vergoedingen komen uit de basisverzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. Klik hier voor aanvullende informatie over uitgebreidere informatie over de diabetische voetzorg.

Aanvullende verzekering

Podotherapie wordt binnen de meeste aanvullende verzekeringen ruimschoots vergoed, waarbij het eigen risico NIET van toepassing is
en er geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk is (bekend als DTP: Directe Toegankelijkheid).
De vergoeding verschilt wel sterk per verzekering en is afhankelijk van welk pakket u heeft gekozen.
Daarnaast kan het ook zijn dat uw consulten en therapieën (steunzolen) apart vergoed worden.

Hieronder vind u een overzicht wat de zorgverzekeraar per pakket vergoeden.
Echter worden aan dit overzicht geen rechten ontleend.

Daarom adviseren wij altijd bij uw zorgverzekeraar even na te gaan hoeveel u daadwerkelijk voor de podotherapie vergoed krijgt. Dit kunt u doen door uw verzekeraar te bellen of op de website van de zorgverzekeraar zelf te kijken.
Voor de vergoedingen van 2017 klikt u hier voor een overzicht.

Twijfelt u of is het niet helemaal duidelijk neem dan voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar.