Medical taping is een ondersteunende en aanvullende therapie. De podotherapeuten zijn opgeleid om deze goed op de onderste extremiteiten (op de benen) toe te kunnen passen en verbluffende resultaten te behalen.

De tape word in de praktijk vaak als een extra behandeling toegepast om het lichaam een extra stimulans voor herstel te geven. De tape zorgt er niet direct voor dat bepaalde structuren genezen, maar zorgt voor het beter regeneren van weefsel. Dit komt doordat de tape het lichaam in verschillende processen ondersteunt of activeert. Met andere woorden : de blokkades die het herstelproces vertragen worden verminderd en in sommige gevallen helemaal opgelost.

De tape wordt op een bepaalde wijze op de huid aangebracht. Vaak wordt dit op een lichaamsstructuur gedaan die ontlast of gestimuleerd moet worden. De Tape heeft een kleefrand die op de huid wordt bevestigd. De manier waarop een tape wordt aangebracht hangt sterk af van de techniek die voor het therapiedoel wordt gekozen. De tape bevat geen medicamenten (er zitten geen medicijnen/pijnstillers) in. De resultaten worden door specifieke eigenschappen van de tape behaald en door deze op een juiste manier aan te brengen.

Wanneer u een taping techniek van de therapeut heeft gekregen kunt u hiermee douchen, zwemmen of baden. Wel is het aan te raden de tape droog te deppen nadat deze nat is geworden, omdat het katoen vocht op kan nemen.

Neem contact op   of   Maak een afspraak

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak