Door overdruk op de nagel kan de nagel vervormen waardoor de hoeken van de nagel krom gaan staan en in de huid gaat groeien. Maar ook foutief knippen van de nagel kan tot een dergelijke vervorming leiden. Als de nagel eenmaal is ingegroeid kan dit een zeer pijnlijke klacht geven.

Een therapie die in dit geval toegepast kan worden is de nagelbeugeltechniek. De nagelbeugel is een metalen beugel die van chirurgisch staal wordt vervaardigd en op maat van de nagel wordt gemaakt. Afhankelijk van de vorm van de nagel, de maten dat deze is ingegroeid en de medische omstandigheden van een client (denk daarbij een diabetes, reuma of vaatlijden) wordt er een type beugel gekozen.

In geval van een ontsteking aan de huid door de nagel kan het zijn dat er niet direct een beugel wordt aangemeten. Er moet ruimte zijn om de beugel te kunnen plaatsen. Zonder deze ruimte is het plaatsen onnodig pijnlijk en soms helemaal niet mogelijk. In zo’n geval kan ervoor gekozen worden om eerst een tamponage tussen de huid en de nagel te plaatsen. Hierdoor gaat huid ten opzichte van de nagel wijken zodat er iets meer ruimte ontstaat.

De nagelbeugel wordt ter plekke vervaardigd en op de nagel aangebracht. Nadat deze op de nagel is geplaatst wordt deze aangespannen zodat de uiteindes van de nagel, die zijn ingegroeid naar buiten worden geforceerd. De nagel zelf zal heel langzaam door zijn groei weer rechttrekken. Dit kan echter maanden en soms meer als een jaar duren. Echter kan het drukvrij krijgen van de huid al veel eerder worden behaald zodat de huid weer kan herstellen. Hierdoor zullen de pijnklachten dus al eerder over zijn. Echter kan het zijn dat de oorzaak van het ingroeien van de nagel hiermee niet direct is verholpen. Dit kan eventueel worden onderzocht door een podotherapeutisch onderzoek.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een nagelbeugel laten aanmeten of heeft u een vraag? 

Neem contact op   of   Maak een afspraak

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak