Het is aan de podotherapeut om aan de hand van de vraag van de client en het onderzoek een behandelplan op maat te vormen. Een behandelplan kan uit een of meerder van onderstaande therapieeen bestaan:

Podotherapeutische zolen:

Podotherapeutische zolen of ook wel podotherapeutische inlays genoemd, zijn op maat gemaakte zolen om uw voet ondersteuning sturing en steun te geven tijdens het lopen. De zool wordt door de podotherapeut ontworpen, die afhankelijk van de onderzoekgegevens verschillende elementen implementeert. De zooleigenschappen kunnen afhankelijk van het doel van de therapie verschillen. Daarnaast is materiaalkeuze ook een heel belangrijk aspect. Dit zijn allemaal afwegingen die de podotherapeut zal moeten maken om de klacht(en) goed te kunnen behandelen.

De podotherapeutische zolen worden met een 3D laser printer aangemeten. De laserstraal scant als het ware de gehele onderkant van de voet in, wat de basis zal zijn van uw op maat gemaakte zool. Hierdoor ontstaat er een unieke zool die speciaal voor uw voet is gemaakt.

Een zooltherapie wordt geacht minimaal 1 jaar effectief zijn functie te kunnen benutten. Bij gebruik slijten de zolen op den duur, daarom is het te adviseren om eens per jaar de zolen te laten controleren.

Ga direct naar:

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak