Binnen de branche van pedicure kan men verschillende specialisaties doen na het behalen van een basis diploma pedicure. Zo kan een pedicure een aantekening voor diabetische voet en/of voor reumatische voet halen. Deze aantekening wil zeggen dat ze de kennis en ervaring over welke bijkomstigheden deze patiëntengroep nodig heeft en hoe ze ernaar moet handelen. Dat moet ook wel want beide patiëntgroepen hebben vaak een hoger risico op aandoeningen aan de voet, denk daarbij aan bijvoorbeeld drukplekken, dunne huid, en medicatie.

Provoet is de landelijke brancheorganisatie van pedicure en beschermt het onderscheid tussen deze titels. Voor de vergoedingen is dit ook zeker belangrijk omdat er een duidelijk verschil is tussen een gekwalificeerd pedicure en een basis opgeleide pedicure.

De hogere gradatie opleiding van een pedicure is een zogeheten medische pedicure. Dit type pedicure is een erkende specialisatie als medicus. Naast de basisopleiding en de opleiding risicovoeten voor reuma en diabetes, is de pedicure bredere zin opgeleid met zowel kennis als ervaring. Naast de verzorgende instrumentele behandelingen van de voeten, kan de pedicure meerdere therapiëen toepassen om klachten aan de voet te verhelpen, te verminderen of te voorkomen. Denk hierbij aan het toepassen van nagelbeugels, nagelreparaties, antidruk technieken zoals vilt en silicone-orthesen.

Bij Professional Podotherapie zijn alle pedicures “medisch pedicure”. Dit wil zeggen dat u  met alle huid en nagelproblematieken bij deze specialist terecht kunt. Ze staan geregistreerd in het KRP en ze volgen naschoolse opleidingen om kennis en innovatie in het vakgebied bij te houden. Wilt u een afspraak maken? Druk dan op “afspraak maken” of voor vragen op “contact”.

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak