Voetverzorging en behandelingen zijn voor iedereen geschikt. Ook het onderhouden en mooi houden van de voeten wordt vaak door een pedicure gedaan. Denk daarbij aan het lakken van nagels of andere cosmetische ingrepen. Vergoedingen worden echter alleen door de zorgverzekeraar uitbetaald wanneer er sprake is van noodzakelijk zorg voor de voeten. Denk daarbij aan deformaties bij reumatoïde artritis.

Bij diabetes mellitus is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de voeten goed verzorgd worden om vervelende complicaties voor te zijn of effectief te behandelen. Voor de diabetespatiënten kan er een vergoeding vanuit de basisverzekering vrij komen. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen bij diabetes mellitus.
In overige gevallen zoals bij bloedvaatproblemen en reuma, kan er een vergoeding uit de aanvullende verzekering worden aangewend mits deze in het aanvullend pakket is opgenomen. Hieronder vindt u een lijst van verzekeraars en daarbij de vergoedingen per pakket. Er worden geen rechten verleend aan deze lijst, mocht u twijfelen neem dan zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

Hiervoor dient een podotherapeut een voetscreening te doen en een zorgprofiel vast te stellen. De podotherapeut is dan ook degene die de vergoedingen met de verzekeraar uit de basisverzekering regelt, het behandelplan opstelt en financiert.

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak