In principe kan iedereen bij de pedicure langskomen. Over het algemeen komen patiënten van iets oudere leeftijd regelmatig bij de pedicure. Maar ook voor acute problemen zoals ingegroeide nagels of likdoorns komen mensen bij de pedicure.

De mensen die bij de pedicure komen kunnen in het algemeen bepaalde voetverzorging minder goed zelf doen. Denk hier bijvoorbeeld aan het knippen van nagels, waarbij mensen niet makkelijk er meer bij kunnen komen of dat de nagels erg hard zijn. Of eeltplekken verwijderen, wat ook door een verminderde mobiliteit en zicht niet makkelijk zelf te behandelen is. Ook in geval van likdoorns, wondjes, kalk of schimmelnagels komen mensen bij de pedicure.

Bij professional podotherapie heeft een medisch pedicure meerdere behandelmogelijkheden dan een standaard pedicure. Namelijk bij een ingegroeide nagel kan er een nagelbeugel worden toegepast om de nagelvorm weer te herstellen. Of in geval van drukplekken kan er een op maat gemaakte silicone orthese worden aangemeten.

Ook mensen met diabetes mellitus of reuma kunnen bij een medisch pedicure behandeld worden. Doordat de medisch pedicure een aanvullende opleiding heeft gehad om met deze patiëntgroepen om te gaan, is de zorg hierdoor van hogere kwaliteit en weet de medisch pedicure wat te doen in een uitzonderlijke situatie.

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak