werkwijze professional podotherapie
werkwijze professional podotherapie_site (1)

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt komt u eerst voor een voetonderzoek. Wanneer u op de afgesproken locatie bent, kunt u in de wachtkamer uw opwachting maken. U hoeft zich hiervoor niet bij de balie te melden. De podotherapeut komt u ophalen als u aan de beurt bent.

Eerste afspraak

Het eerste onderzoek duurt meestal een uur. Tijdens de eerste afspraak voert de podotherapeut een gesprek met u over uw klacht aan het bewegingsapparaat. Binnen dit gesprek worden uw wensen, leefwijze en mogelijkheden besproken. Hoe en wanneer is de klacht ontstaan en hoe ontwikkelt het beeld zich? Hoe belemmert de klacht u in uw dagelijks leven, werk of sport?

Wanneer de oorzaak van uw klacht in kaart is gebracht vindt een onderzoek bestaande uit verschillende onderdelen plaats, zoals een lichamelijk onderzoek. Wij beoordelen de drukverdeling van uw voeten door middel van een podoscoop. Tevens wordt een ganganalyse uitgevoerd om de beweging van de knie, heup en romp te analyseren. Daarnaast wordt een 3D-scan van uw voeten gemaakt. Slijtage van uw schoen geeft ons veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten. Daarom doet de podotherapeut ook een inspectie van de door u meest gebruikte schoenen.

Behandeltraject

Aan de hand van het onderzoek en het gesprek met u wordt de diagnose gesteld. Op basis van de klacht en de diagnose wordt een specifieke behandeling geadviseerd, besproken en in een persoonlijk behandelplan vastgelegd. Zo wordt meteen duidelijk op welke manier de klacht zal worden aangepakt en adviseren wij u ook wat u kunt doen om in de toekomst klachten te voorkomen.

Meenemen

Wanneer u voor de eerste keer bij onze podotherapeut komt dient u de meest gebruikte schoenen mee te nemen, ook als u veel sport of speciale werkschoenen gebruikt. Neem deze a.u.b. mee, evenals de gebruikte hulpmiddelen.

 

 

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak