Professional Podotherapie werkt samen met een grote groep medisch pedicures verspreid over Noord Holland voor de behandeling van diabetes patiënten. Tijdens een medische screening kan de podotherapeut een verwijzing maken voor het bezoeken van een medisch pedicure.

De pedicure zal preventieve voetzorg verrichten en voetklachten behandelen. Denk hier aan het vervaardigen van een nagelbeugel bij een ingegroeide nagel of aan een siliconenorthese. Daarnaast kan een medisch pedicure het volgende voor u doen:

  • Verwijderen van eelt op uw voeten en uw tenen.
  • Verwijderen van likdoorns op uw voeten en uw tenen.
  • Nagelbehandelingen voor uw nagels die schimmel of kalk bevatten of nagels die pijnlijk, blauw of ingegroeid zijn.
  • Preventieve behandelingen om voetproblemen tijdig op te behandelen. 

Een pedicure kan tevens advies geven over passend schoeisel, hygiëne en huidverzorging. Bij een standaard behandeling worden de nagels en de nagelomgeving verzorgt, wordt er eelt en indien aanwezig worden likdoorns verwijderd. Verder wordt, afhankelijk van het type behandeling, de huid verder verzorgd. Ook kan de pedicure kalk of schimmelnagels behandelen.

Bij een verwijzing van de podotherapeut worden de kosten voor de medisch pedicure grotendeels vergoed, echter is er afhankelijk per pedicure sprake van een eigen bijdrage voor het cosmetische deel van de behandeling of indien de pedicure aan huis komt.

Onze specialisten staan voor u klaar

Neem contact op of Maak een afspraak