Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel is een nagel die aan de rand van de nagel te diep in de huid is gegroeid. Dit kan zorgen voor pijn en brengt mogelijk infecties met zich mee.

Symptomen

Door een ingegroeide teennagel komt er meer druk te staan op de nagelwal, met als gevolg irritatie of zelfs een ontsteking. Een teennagel (en zeker van de grote teen) is over het algemeen zeer hard en kan in de huid gaan drukken. Maar normaliter zijn deze klachten goed te verhelpen en met goed advies te voorkomen of te verminderen.

Behandeling

Uw podotherapeut gaat eerst op zoek naar de oorzaak van het ingroeien. Een evt. nagelpunt wordt verwijderd en de ontsteking verzorgd. Daarbij krijgt u een (schoen)advies om herhaling te voorkomen of te verminderen. In het geval van een te bolle nagel kan ook een nagelbeugel een oplossing zijn. Daarmee wordt de druk van de nagelwal gehaald of zelfs de vorm van de nagel wat gecorrigeerd. Een regelmatig bezoek aan een pedicure voor wat extra verzorging (en evt. knippen van moeilijke nagels) kan ook een preventieve werking hebben.