Zijn je voeten erg droog door het vele binnen zitten? 

Wij hebben wat slimme tips voor verzameld die je thuis kan toepassen. Door gebruik te maken van producten die je mogelijk nog in huis hebt kan je zorgen voor heerlijke zachte voeten!

Schoenen of slippers?
Als je thuis liever geen schoenen draagt, loop dan op sokken (liefst met antislip) of op slippers. Mocht je toch schoenen dragen, wissel deze dan ook regelmatig af! Zelfs in huis is het belangrijk om regelmatig van te wisselen. Voeten transpireren de hele dag door en dit wordt opgevangen door de sokken of schoeisel. Hierdoor neemt de luchtvochtigheid van sommige schoenen soms met zelfs 100% toe! Door regelmatig te wisselen zorg je ervoor dat het schoeisel en de voeten kunnen luchten waardoor je voeten ook minder snel droog worden.

Vaseline aanbrengen: 
Breng voor dat je naar bed gaat, regelmatig vaseline aan op de voet en trek katoenen sokken tijdens de nacht. Op deze manier kan de vaseline goed intrekken in de huid en zorgt voor zijdezachte voeten!

Gebruik geen agressieve zeep!
Zeker nu wordt het aangeraden om goed aan de hygiëne te denken. Echter is het erg belangrijk om geen agressieve zeep te gebruiken omdat deze de huid verder uitdroogt en irriteert. Het verwijdert de natuurlijke beschermlaag van de huid en het resultaat is een strakke en droge huid. Gebruik zeep met een hoog glycerolgehalte (kijk op de verpakking bij de ingrediënten). Dit hydrateert de huid om zo gezond te blijven.

Dode zeezout:
Voorlopig kunnen we de dode zee niet opzoeken maar kunnen we wel gebruik maken van dode zeezout. Deze zout soort verwijdert de dode huidcellen en helpt goed bij het hydrateren van de huid. Je kan een voeten bad maken met lauw/warm water en kan eventueel wat andere producten toevoegen zoals lavendelolie, olijfolie of zoete amandelolie.

Tip: hyderateer je voeten na een voeten bad altijd met een goede vocht inbrengende crème.

Smeren, smeren, smeren!
Om droge voeten tegen te gaan blijf dan regelmatig met een op olie gebaseerde crème je voeten insmeren, het liefst voor het slapen gaan.

Als je huid erg droog is, gebruik dan dikke crèmes zoals Eucerin en Cetaphil crème. Mocht je ook last hebben van voetschimmel dan kan kokosolie worden gebruikt om schimmels te bestrijden en hydrateert ook nog een erg goed!


Lees ook onze vorige post met meer tips voor droge voeten!