Droge voeten tijdens het binnen zitten?

Wij hebben wat slimme tips voor je de komende weken die je tijdens het thuis blijven kan toepassen. Door gebruik te maken van producten die je mogelijk nog in huis hebt kan je zorgen voor heerlijke zachte voeten!

Mengsel van honing, olijfolie en appelazijn:
Breng een mengsel van 1-2 eetlepels honing, 1 eetlepel olijfolie en appelazijn aan op je voeten.
Laat het 15 minuten intrekken en spoel daarna af met water. Voor extra zachte voeten smeer je voeten hierna in met een crème.
Leuk weetje: honing verwijderd dode huidcellen, zorgt voor de bescherming van het vocht in de huidcellen en helpt bij het verzachten van de huid.

Gebruik die oude bananen!
Bananen die wat overrijp zijn of er niet meer eetbaar uitzien, kunnen je ook helpen voor zachte voeten. Maak een pasta door de banaan goed fijn te prakken, breng dit aan op je voeten en was de pasta na 20 minuten met water af. De ingrediënten van de banaan zorgt dat de huid minder droog is en geneest droge en gebarsten voeten. Eventueel kan je daarna nog een plantaardige olie aanbrengen op de kloofjes.

Vergeet niet voldoende te drinken!
Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven ook voor je voeten! Drink zes glazen water per dag en vermijd alcohol (dit drijft vocht af).

Scrubben die voeten!
Scrubben van je voeten helpt de dode huidcellen te verwijderen, als je je voeten eerst even laat weken in (lauw) warm water zal de huid al wat verzachten voordat je gaat scrubben.
Honing-scrub: Meng een paar eetlepels suiker met een aantal eetlepels honing.
Koffie-scrub: Meng koffiedik met citroensap en een beetje water. Tip: gebruik niet te veel water om een stevige scrub te houden.